Baharat
Aralık 18, 2022 Uncategorized No Comments
Kökleşik Türk mutfağında geniş olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar katar. Bahar, köklü mazii ile Türk ziftlenmek tarımünün merkezinde yan almaktadır. Bahar yahut anne malzeme olarak yemeklerde, tatlılarda, dolaşmaşularda, reçellerde ilkin tamamlanmak üzere pek çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, sıklıkla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan sadece bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çyeksan bahar genel olarak her yemekte uygunluklarına bakılırsa kullanılmaktadır. Baharatları ziftlenmek pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonrasında demleyebilirsiniz. Iyi yemeklerde gerçek oranlarda kullanabildiğiniz dem, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi katkısızlar. üste tabiatın deposundan mevrut baharatların iyileştirici etkisi olduğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap eden en katkısızlıklı besinlerin başlangıcında hasılat. Bütün bu özelliklerin kenarı düzen yemeklerinizi berenarı tebdil etmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziksel yapı, tat, renk yahut yararlanma amacı gibi farklı alanlara bakılırsa farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e doğru bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda değişikdır. Bahar adları, hazırlanışlarındaki anne birlikteşenle elden ilişkili olma eğilimindedir. Taban olarak bahar çeşitleri fiziksel özelliklerine bakılırsa türap, kuru ve taneli tamamlanmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak malum en geniş baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu iki bahar aynı zamanda tatlılıkları ile bilinir ancak yemeklere de eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok geniş oldukları ciğerin ciğerlerinde renk değişiklıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi çoğu kez safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve çoğu kez ziftlenmek pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar oylumlu ölçüde nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar kayıt ve ciğereceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı ciğerecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir türap baharatlar arasında üçüncü renk sınıflandırmasına malik olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları arasında köri, zerdeçhile, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin adları burada bitmiyor. Bu tarz şeylerin kenarı düzen yeryüzünde henüz pek çok bahar bulunmaktadır. Görmüş olduğunüz gibi baharatlar, farklı kuruluşları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. üste temelı baharatlar anne sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuşdolaşma. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının esas nedeni hiç şüphesiz seyrek olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetişen ve özel muamelat müstelzim konsantre ve incitici tatlar oldukları ciğerin çoğunlukla önemsiz miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak gökçe haşhaş yahut zahter gibi baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem oldukça şifalı hem de özellikle tatlılarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında değerlendirilebilecek özge baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, ansızın ziyade baharın yarar oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. çoklukla ete tat izafe etmek gibi amaçlarla kullanılmaktadır. üste bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce adamakıllı baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çyeksan bahar Türk mutfağında çok ömre bedel bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Anadolu sınırları içinde en geniş kullanılan tatlar arasında yan almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları sebebiyle yiyeceklerde hemen ayrım edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört mevki zaitrırlar. Anadolu mutfağında son gömlek uyumlu ve yaşamsal olan bu yedi çyeksan, çoğu kez bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle şarki ve Güneydoğu Anadolu mutfağında önemli bir yere malik olan türap yahut pul gibi biber bazlı baharatlar hemen hemen tüm yemeklerin anne malzemesidir. Üretimi ciğerin süs biberi adı verilen özel bir biber türü müstelzim bu bahar türü, katkısızlıklı kuruluşsıyla da bakış dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Esenlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi esas bahar arasında yan meydan hem de Güneydoğu Anadolu ile özdeşleşen ve biber özü ciğeraziz bir özge bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elması denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, özge biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle hemen ayrım edilir. üste dağlığın pullardan farklı olarak ağızda henüz geç yayılması da İsot’u bu kadar özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan ancak farklı bir kuruluşya malik olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda çoğu kez serpmek ve zeytinyağı ile tüketilen katkısızlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk bildirmek ciğerin Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Anadolu mutfağının yıldızı Seven Spices
Yedi baharın belki de en malum üyesi olan karabiber, hem parça hem de türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz et ürünlerinde elden pişmiş gıdaların üzerine konularak geniş olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, sıcak iklimlerde yetişen karabiberlerden kuruluşlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya gibi ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları sebebiyle karabiber üretimi ciğerin mükemmeldir. üste yemeğe pişirme sırasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin esas yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem de tahılın en faydalı veçheü sindirimi kolaylaştırması ve hazım sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle elverişli miktarlarda tüketildiğinde hazım sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar arasında bir sair yıldız olan kekik, geniş bir yararlanma meydanı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları içinde bol oranda yetişmesi, kekiğin birçok varyasyonda kullanılmasının anne sebebidir. Keyif kal konusu olduğunda, birçok ulaması olan insan üst sistemi ciğerin iyidir. Kekik otu gibi temelı çay türleri günün nihayetinde yorgunluğu bertaraf etmek ciğerin yeğin gelebilir. Bir özge bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri olduğu ciğerin Anadolu’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde et ürünlerine lezzet katan bu bahar hemen hemen her yemekte kullanılabilir. Baharın ciğerindeki esanslara bağlamlı olarak farklı akıbetlara yeğin gelebilmektedir. Bu açıdan ciğererik ve hammaddelere bakılırsa uzmanlardan hamil alarak ürünleri dağıtırken yararlanma önerilerine uyabilirsiniz.
Evin esas direği olan bahar çeşitleri ve aşhane kullanımları, gerçek orantıda ve gerçek oranda kullanıldığında her yaştan kullanıcıya yeğin gelebilir.
Olağandışı ve kara düzen baharatlar
Sayısız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın kenarı düzen karışım kuruluşsına malik olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini hileıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, çoğu kez birkaç baharın ve bu baharatlara zevcelik eden aromatik otların karışımıdır. Berenarı popüler olan bu karışımlar hem ameliye hem de lezzetli çözümlerdir. Popülerliği sebebiyle adından sıkça kal ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok henüz fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her dem kenarınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi hızlıca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin anne maddesi kişniştir. Ancak birçok farklı bahar ciğererir. Türk köftesine adını veren en esas maddelerden biri de bu köfte çeşnisidir. Dolma ya da kebap gibi yiyeceklerde geniş olarak kullanılan bu ürün yardımıyla hem damağınızda tat bırakan hoş bir deneyim yaşarsınız hem de yiyecekleri henüz hızlı sindirir ve katkısızlıklı bir ziftlenmek yersiniz. Bir özge kara düzen bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Eklenmişşi tadı yardımıyla özellikle salatalar ciğerin uygundur. Ancak sumak baharı çoğu kez salatalarda, çorbalarda yahut et yemeklerinde kullanılır. Ne suşların saf özlerinde antioksidan ciğererdiğini kaygı ediyorsanız ürün birtakımnda inceleyebilirsiniz.
baharat
baharat firmaları
toptan baharat